Αθλήματα

Τα βασικά αθλήματα που καλλιεργεί ο σύλλογός μας είναι το Karate Shotokan και το Brazilian Jiu Jitsu.

Τμήματα Karate Shotokan

Karate

Το KARATE  είναι μια μαχητική τέχνη που αναπτύσσει τα σωματικά προσόντα του ανθρώπου ενώ ταυτόχρονα στηρίζεται σε φιλοσοφικές βάσεις και αναπτύσσει τα πνευματικά και ψυχικά του προσόντα. Η σωστή εκπαίδευση δίνει με τα χρόνια την τεχνική, η τεχνική την τέχνη και η τέχνη τη φιλοσοφία – έναν τρόπο ζωής. Είναι μια φιλοσοφία που οδηγεί με τον αυτοέλεγχο στην αυτογνωσία.
Το Shotokan Karate ξεκίνησε ως μια πολεμική τέχνη που διδάσκει σεβασμό, αυτοσυγκέντρωση, αυτοέλεγχο, πειθαρχία, αυτοσυγκράτηση και αυτοάμυνα. Διατηρώντας όλα αυτά τα στοιχεία στην προπονητική του μέθοδο, παράλληλα εμπλουτίστηκε με στοιχεία επιστημονικών ερευνών για την καλύτερη απόδοση των σωματικών δυνατοτήτων και εξελίχθηκε σε ένα δημοφιλές δυναμικό άθλημα με παγκόσμια αναγνώριση και αθλητές σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Ομοσπονδίες Karate
Τμήματα Brazilian Jiu Jitsu

Brazilian Jiu Jitsu

Το Brazilian Jiu Jitsu είναι βραζιλιάνικο μαχητικό άθλημα / πολεμική τέχνη, το οποίο εξειδικεύεται στην πάλη εδάφους.
Το βασικό χαρακτηριστικό του Βραζιλιάνικου Ζίου Ζίτσου είναι οι εξαιρετικά επιτηδευμένες τεχνικές εδάφους (κλειδώματα, ακινητοποιήσεις, εξαρθρώσεις, πνιγμοί κ.λπ.). Αν και είναι εμφανής η καταγωγή του από το Τζούντο, το Βραζιλιάνικο Ζιου Ζίτσου δίνει έμφαση περισσότερο στις τεχνικές εδάφους και λιγότερο στις ανατροπές, σε αντίθεση με το Τζούντο. Επίσης, δίνει σημασία στην προπόνηση με ή χωρίς το παραδοσιακό ένδυμα και στην εξάσκηση για αγώνες Mixed Fight (MMA, Αγώνες χωρίς ή ελάχιστους όρους). Οι ασκούμενοι στο σύστημα, εκτός από την αγωνιστική προπόνηση, ασκούνται με βάση πραγματικές καταστάσεις τις οποίες είναι πιθανόν να αντιμετωπίσουν. Άλλωστε, ο πρωταρχικός σκοπός του δημιουργού ήταν η αυτοάμυνα..
Ομοσπονδίες - Ομάδες

Τα τμήματά μας

To Solar Club Corfu στους χώρους του πραγματοποιεί προπονήσεις τμημάτων:

Καράτε Παιδικό

Karate Shotokan

ΠΑΙΔΙΚΑ (ηλικιών 5 & άνω)
Καράτε Εφήβων

Karate Shotokan

ΕΦΗΒΩΝ (ηλικιών 13 & άνω)
Καράτε Παιδικό

Karate Shotokan

ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Brazilian Jiu Jitsu

Brazilian Jiu Jitsu

Ενηλίκων

Cross Fit

Cross

Λειτουργική προπόνηση με όλα τα σύγχρονα μέσα για την ενδυνάμωση των ενήλικων αθλητών του συλλόγου.

Ακροβατική Γυμναστική

Γυμναστική με στοιχεία ενόργανης

Για την πολύπλευρη αθλητική ανάπτυξη και ενδυνάμωση των παιδιών του συλλόγου.

Karate Shotokan

Brazilian Jiu Jitsu

Cross

Γυμναστική με στοιχεία ενόργανης