Κανόνες Σχολής

Για τους Καρατέκα

Κανόνες KARATE

 • Προϋπόθεση για την ένταξη στο Solar Club Corfu είναι η εγγραφή στην Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε (Ε.Λ.Ο.Κ.) και την S.K.I.F.(Παγκόσμια Ομοσπονδία Καράτε Σότοκαν).

Η εγγραφή καταβάλλεται μία φορά ξεκινώντας. Κάθε έτος καταβάλλεται η επανεγγραφή-ανανέωση συνδρομής.

Με την εγγραφή εκδίδεται δελτίο αθλητή της ΕΛΟΚ και της SKIF που διασφαλίζει :
– την δυνατότητα συμμετοχής του αθλούμενου σε διοργανώσεις και αγώνες Πανελλήνιους και Διεθνείς.
– μοριοδότηση στην εισαγωγή του αθλητή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε περίπτωση διάκρισης σε Εθνικό (Πανελλήνιο) ή Διεθνές πρωτάθλημα .
– συμμετοχή γενικότερα σε παροχές του υπουργείου Αθλητισμού και Παιδείας
συμμετοχή σε εξετάσεις αναβάθμισης kiu (ζώνη) από την ΕΛΟΚ και την SKIF.

Προαιρετικά 1 με 2 φορές το χρόνο οι αθλητές του συλλόγου μας δίνουν εξετάσεις για ζώνες.

Οι ζώνες καθορίζουν την πρόοδο του αθλητή και σε περίπτωση μεταγραφής διασφαλίζουν την αναγνώριση του βαθμού του αθλητή.

Προαιρετικά η αθλητές του συλλόγου συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και αγώνες εντός και εκτός Κέρκυρας, εφόσον κριθεί ότι είναι έτοιμοι κι εφόσον οι ίδιοι το επιθυμούν.

Για τις εκδόσεις των δελτίων απαραιτήτως αναγκαίο είναι να έχουμε τις σχετικές αιτήσεις συμπληρωμένες και σφραγισμένες από το γιατρό, φωτοτυπία ταυτότητας – όχι συραμμένη, και πιστοποιητικό γέννησης-αντίγραφο.

Επίσης ετησίως με την κάρτα αθλητή που σας δίνει η γραμματεία επισκέπτεστε τον καρδιολόγο για να σας εξετάσει και να συμπληρώσει την κάρτα, την οποία στη συνέχεια αφήνετε στην γραμματεία.

Απαραίτητη ενδυμασία για το μάθημα του Καράτε είναι η ανάλογη στολή. Για στολές καράτε μπορείτε είτε να κάνετε αγορά μόνοι σας , είτε να απευθυνθείτε στην γραμματεία προκειμένου να κάνουμε εμείς την παραγγελία. Το ίδιο ισχύει και για τα προστατευτικά και σχετικά είδη (απαραίτητα σε περίπτωση συμμετοχής σε αγώνες).

Για τους αθλητές του Brazilian Jiu Jitsu

Κανόνες BJJ

Προϋπόθεση για την ένταξη Solar Club Corfu είναι η εγγραφή στην Ελληνική Φίλαθλος Ερασιτεχνική Ομοσπονδία Ζίου-Ζίτσου. Η εγγραφή καταβάλλεται μία φορά ξεκινώντας. Με την εγγραφή εκδίδεται δελτίο αθλητή που διασφαλίζει την δυνατότητα συμμετοχής του αθλούμενου σε διοργανώσεις και αγώνες Πανελλήνιους και Διεθνείς.

Προαιρετικά η αθλητές του συλλόγου συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και αγώνες εντός και εκτός Κέρκυρας, εφόσον κριθεί ότι είναι έτοιμοι κι εφόσον οι ίδιοι το επιθυμούν.

Για τις εκδόσεις των δελτίων απαραιτήτως αναγκαίο είναι να έχουμε τις σχετικές αιτήσεις συμπληρωμένες και σφραγισμένες από το γιατρό, φωτοτυπία ταυτότητας-όχι συραμμένη, και πιστοποιητικό γέννησης-αντίγραφο.

Επίσης ετησίως με την κάρτα αθλητή που σας δίνει η γραμματεία επισκέπτεστε τον καρδιολόγο για να σας εξετάσει και να συμπληρώσει την κάρτα, την οποία στη συνέχεια αφήνετε στην γραμματεία.

Για όλους του αθλούμενους της σχολής

Οι αθλούμενοι όλων των τμημάτων για να ενταχθούν στον σύλλογο πρέπει να ακολουθήσουν την διαδικασία έκδοσης δελτίου.

Επίσης, πρέπει να έχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα που ζητούνται από την γραμματεία.

Η προσέλευση στο χώρο προπόνησης γίνεται την ώρα έναρξης του κάθε τμήματος και οι αθλούμενοι αναχωρούν άμεσα με το τέλος της προπόνησης προκειμένου να διευκολύνουν το επόμενο τμήμα αλλά και την απολύμανση του χώρου.

Λόγω του όγκου της σχολής η επικοινωνία μεταξύ των γονιών / αθλητών και της γραμματείας της σχολής γίνεται μέσω Viber.Το κάθε τμήμα έχει και δική του ομάδα, στην οποία καλείστε να συμμετέχετε κατεβάζοντας την εφαρμογή και αποδεχόμενοι την πρόσκληση. Στις ομάδες του Viber ενημερώνουμε για τις προπονήσεις, δράσεις και ότι αφορά το τμήμα και τη σχολή γενικότερα & στέλνουμε φωτογραφικό υλικό από τις προπονήσεις (με απαραίτητη προϋπόθεση να μην κοινοποιείται από τα μέλη αν αφορά ξένα παιδιά!) Καθώς είμαστε αρκετά δραστήριοι και οι ενημερώσεις είναι πολλές στο Viber, προτείνουμε να παρακολουθείτε τα νέα μας συχνά -καθώς είναι η βασική μας οδός επικοινωνίας- αλλά αν επιθυμείτε να κάνετε σίγαση!

Δεδομένων των συνθηκών (Covid- 19)

Όλοι όσοι εισέρχονται στο χώρο της σχολής θα πρέπει να φορούν μάσκα, την οποία και θα βγάζουν προκειμένου να αθληθούν.

Όλοι θα έχουν μαζί τους το ατομικό τους μπουκαλάκι νερού.

Όλοι θα πρέπει να έχουν για τον χώρο της σχολής σαγιονάρες προκειμένου να μπορούν να κάνουν χρήση της τουαλέτας.

Οι γονείς θα αφήνουν τα παιδιά τους στην υποδοχή της σχολής που θα τα παραλαμβάνει η γραμματεία και θα αποχωρούν. Θα τα παραλαμβάνουν στην ώρα λήξης της προπόνησης άμεσα πάλι από την γραμματεία. Προσπαθούμε να αποφύγουμε τον συνωστισμό με κάθε τρόπο.