SOLAR CLUB CORFU

Ποιοί είμαστε

Το Αθλητικό Σωματείο Κέντρο Καράτε Σότοκαν Κέρκυρας “SOLAR Club Corfu” ιδρύθηκε το 2014 με έδρα την Κέρκυρα .Είναι αναγνωρισμένο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τα αθλήματα του Karate και του Brazilian Jiu Jitsu, είναι μέλος της ΕΛ.Ο.Κ. (Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε) και της ΕΦΕΟΖΖ. Επίσης στο άθλημα του Καρατε είναι μέλος της παγκόσμιας ομοσπονδίας W.K.F. (Word Karate Federation) και της παγκόσμιας ομοσπονδίας Σότοκαν με έδρα την Ιαπωνία S.K.I.F. (Shotokan Karate International Federation) του Soke Hirokazu Kanazawa 10th Dan.

Το όραμά μας

Σαν σύλλογος, πρωταρχικός μας στόχος είναι η δημιουργία παιδιών και ενηλίκων οι οποίοι θα έχουν συντροφιά την άθληση και τα οφέλη της σε όλη τους την ζωή. Να αποκτήσουν τα μέλη του συλλόγου και ειδικότερα τα παιδιά όσο το δυνατόν περισσότερες αθλητικές δεξιότητες, πολύπλευρες ικανότητες και να γίνει ο σύλλογος μας μια κυψέλη αθλητικών ερεθισμάτων.

“Hold the vision.

Trust the process.”

Η ιστορία μας

Το ξεκίνημα

Το Solar club Corfu ιδρύεται το 2014.Αρχικά στους χώρους του διδάσκεται το καρατε και παράλληλα τρέχουν τμήματα cross training.Πολύ σύντομα ξεκινά τις προπονήσεις και το τμήμα Brazilian Jitsu Jitsu, ενώ συνολικά το πρώτο έτος ο σύλλογος αποκτά μόλις 15 αθλητές.

Τα πρώτα χρόνια

Τα χρόνια που ακολουθούν ο σύλλογος γνωρίζει μια δυναμική ανάπτυξη, πολλοί νέοι αθλητές εντάσσονται στην ομάδα, δημιουργούνται, πολλαπλά τμήματα βάσει ηλικιών στο Karate.
Το Solar φιλοξενεί καλεσμένους δασκάλους και αναγνωρισμένους αθλητές από εκτός, διεξάγει τα πρώτα σεμινάρια για τα μέλη του. Παράλληλα αθλητές του συμμετέχουν σε επίσημα Πρωταθλήματα και Πανελλήνια Κύπελα και φέρνουν διακρίσεις.
Οι ενήλικες αθλητές του παίρνουν μέρος σε σειρά δρομικών αγώνων. Δράσεις προγραμματίζονται από ειδικούς σχετικά με την διατροφή των μελών του συλλόγου, παροχή πρώτων βοηθειών κ.α.
Εκδηλώσεις του συλλόγου με χαρακτήρα παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό διοργανώνονται και δίνουν άλλο παλμό.
Οι πρώτοι χορηγοί έρχονται να στηρίξουν το σύλλογο, με την κάλυψη αναγκών ένδυσης, διεξαγωγής σεμιναρίων, συμμετοχών σε αγώνες, πραγματοποίησης εκδηλώσεων.
Η εσωτερική επικοινωνία του συλλόγου μεταξύ γονιών, αθλητών και διεύθυνσης οργανώνεται με την μορφή groups διαδικτυακών, όπου ένα εσωτερικό κανάλι ενημέρωσης και διάδρασης δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο του Solar να μοιράζεται πληροφορίες, φωτογραφικό υλικό και videos προπονήσεων και σεμιναρίων. Αμφίδρομη επικοινωνία φέρνει όλους πιο κοντά.

Υπέρβαση

  Στις αρχές του 2020 το Solar πραγματοποιεί αποκλειστικά για τα μέλη του το Solar Get2gether seminar, ένα διήμερο σεμινάριο με μεγάλα ονόματα του karate & bjj.Η ανταπόκριση είναι καθολική και το σεμινάριο ολοκληρώνεται με τεράστια επιτυχία. Κι ενώ ο σύλλογος έχει μια εξαιρετική εικόνα και δυναμική, ο Covid 19 αλλάζει τα δεδομένα. Το Solar παίρνει την απόφαση τα μέλη του να μην χάσουν καμία προπόνηση καθ’ όλη την διάρκεια του εγκλεισμού, επιλέγει την συνέχιση όλων των προπονήσεων όλων των τμημάτων μέσω πλατφόρμας από το διαδίκτυο. Τα μέλη όλα ενημερώνονται άμεσα και από την 1η κιόλας μέρα καραντίνας οι προπονήσεις συνεχίζουν κανονικά διαδικτυακά. ‘Ολοι(παιδιά και μεγάλοι, γονείς,αθλητές, προπονητές και διοικητικό προσωπικό)έχουν καθημερινή τριβή, βλέπονται μέσω κάμερας, αθλούνται, μοιράζονται αυτήν την πρωτόγνωρη εμπειρία. Στις διαδικτυακκές προπονήσεις συμμετέχει το 80% της σχολής.
Με το πέρας της καραντίνας και λόγω απαγόρευσης των προπονήσεων σε εσωτερικούς χώρους, η Ανοιξη του 2020 βρίσκει το Solar στους κήπους του Μον Ρεπό, όπου μικροί και μεγάλοι αθλητές προπονούνται κανονικά, έρχονται σε επαφή με τη φύση, ανακαλύπτουν πως πάντα υπάρχει τρόπος αν υπαρχει θέληση.
Σε κάλεσμα για χορηγίες ο αριθμός των εταιριών που ανταποκρίνονται ξεπερνά τις προσδοκίες, όλοι οι αθλητές της σχολής καλύπτουν τις ενδυματολογικές τους ανάγκες!

Εξέλιξη

   Το Σεπτέμβρη του 2020 το Solar κάνει υπέρβαση, επεκτείνεται και μεγαλώνει. Αποκτά διπλάσιο εσωτερικό χώρο προπονήσεων, προκειμένου να μπορεί να υποδεχτεί με άνεση όλους τους αθλούμενους όλων των τμημάτων. Στην πορεία της χρονιάς συνεχίζει με διαδικτυακές προπονήσεις κατά την καραντίνα, ενώ όταν επανέρχεται στις προπονήσεις σε εσωτερικούς χώρους, μια ακόμα συνεργασία με την προπονήτρια Μαρία Σέρβου προσφέρει την επιλογή της γυμναστικής με στοιχεία ενόργανης και ασκήσεις εδάφους. Η πρόταση αυτή έχει ανταπόκριση άμεσα και ο σύλλογος μεγαλώνει κι άλλο. Σε παράλληλο χρόνο το Solar διαθέτει χώρο αποκλειστικά στη διάθεση του προπονητή CrossFit Γιώργου Ζερβού, προκειμένου να προπονεί μικρά groups ενηλίκων.

Δυναμική πορεία

Ο Σεπτέμβρης του 2021 ξεκινά δυναμικά με 4 προπονητές, 150αθλητές, 20 χορηγούς και μια ομάδα ανθρώπων στο κομμάτι της υποστήριξης που πλέον έχει την εμπειρία και τις δεξιότητες να ανταπεξέλθει σε κάθε ζητούμενο. Οι γονείς -ένας πολύ δυνατός κρίκος της αλυσίδας του Solar- με την ενέργεια και την ενθάρρυνση τους δίνουν το σήμα να συνεχίσουμε να δοκιμάζουμε νέα πράγματα, να δημιουργούμε νέες εμπειρίες. Τα τμήματα που δημιουργούνται είναι πολλά και δίνουν τη δυνατότητα της ευελιξίας. To Solar είναι δυνατό και γεννά ιδέες με στόχο την άμεση υλοποίησή τους.

Το ξεκίνημα
Τα πρώτα χρόνια
Η υπέρβαση
Εξέλιξη
Δυναμική πορεία
O χώρος μας
2021

Είμαστε περήφανοι γιατί

 Το Solar ήταν αν όχι η πρώτη, από τις πρώτες σχολές πολεμικών τεχνών πανελληνίως που συνέχισε άμεσα διαδικτυακά προπονήσεις κατά τη διάρκεια της περιόδου της καραντίνας, ενώ έλαβε μέρος σε δύο διαδικτυακά τουρνουά παγκόσμια εν μέσω εγκλεισμού. Συντηρήθηκε έτσι η αθλητική ρουτίνα των αθλητών του, η στοχοπροσήλωση, η επικοινωνία και η επαφή μεταξύ των αθλητών.

Ο σύλλογος είχε δυναμική ανάπτυξη με αποτέλεσμα τη λειτουργία:

• Ενός τμήματος BJJ
• Τριών τμημάτων γυμναστικής  με στοιχεία ενόργανης
• Πολλών ευέλικτων τμημάτων cross
• Δέκα τμημάτων Καράτε

Δίνεται έτσι στα μέλη μας η δυνατότητα επιλογής και ευελιξίας.

Οι αθλητές μας έχουν δυναμική & συνεχή παρουσία σε αγώνες, πρωταθλήματα & τουρνουά. Έρχονται έτσι σε επαφή με αθλητές από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο, καταξιωμένους καρατέκα και αθλητές Brazilian Jiu Jitsu, συμμετέχουν σε μεγάλες διοργανώσεις που προσφέρουν εικόνες και εμπειρίες μοναδικές.

Κατακτήσαμε γονείς των μικρών αθλητών μας, καθώς γνώρισαν το καράτε μέσα από τα παιδιά τους, δημιούργησαν τμήμα δικό τους και είναι πλέον εξαιρετικοί καρατέκα.

Η ποιότητα επικοινωνίας μεταξύ όλων των μελών της ομάδας μας-προπονητών, εργαζομένων, εξωτερικών συνεργατών, γονιών, αθλητών, φίλων & χορηγών είναι τέτοια που μας επιτρέπει να εξελισσόμαστε ταχύτατα, να μεγαλώνουμε και να υλοποιούμε τους στόχους μας.

Το σήμα – η ταυτότητά μας
Solar who? Solar me & Solar you!

Το σήμα μας προς μεγάλη μας έκπληξη αρχικά και βέβαια μεγάλη μας χαρά και τιμή είναι ένα σήμα που ταξιδεύει μαζί τα μέλη και τους φίλους μας σε διάφορους τόπους, φοριέται από μικρούς και μεγάλους, δηλώνοντας ότι ανήκουμε σε μια ομάδα, μοιραζόμαστε κοινούς στόχους, εμπειρίες και πορεία. Μας θυμίζει οτι είμαστε κομμάτι μιας κοινότητας που δεν κάνει διακρίσεις, ο καθένας είναι μοναδικός , όλοι δε είναι απαραίτητοι για να προσφέρουν με την διάθεση και την ενέργειά τους .Και όταν βρισκόμαστε όλοι μαζί και φοράμε το σήμα μας,μας χαρίζει μια ομοιομορφία που πολλαπλασιάζει την ενέργειά μας και μας κάνει ακόμα πιο δυνατούς!
Η ταυτότητά μας